Nieuws

foto
Richtlijnen bij fysieke plaatsbezoeken
Van zodra fysieke plaatsbezoeken terug mogelijk zijn, zal dit gepaard gaan met enkele veiligheidsvoorschriften. Wij vragen u dan ook deze te respecteren en voorafgaand aan plaatsbezoek dit instructiefilmpje te bekijken. Alvast bedankt!
Foto verhuis
Praktische info - reserveren parkeerplaatsen voor verhuis, levering, ... in Koksijde
Regelmatig krijgen we de vraag wie er gecontacteerd moet worden voor het reserveren van parkeerplaatsen, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een meubellift voor een verhuis, levering van meubilair, verbouwingswerken, ...
woonbonus
Duidelijkheid omtrent woonbonus
Sinds het nieuwe Vlaamse regeerakkoord, waarbij aangekondigd werd dat de woonbonus zou afgeschaft worden en ter compensatie de verkooprechten verlaagd zouden worden, heerste er heel wat onduidelijkheid rond de praktische gevolgen.
Foto verkooprechten
Verkooprechten in Vlaanderen - vermindering voor gezinswoning
Sinds juni 2018 spreken we niet meer over de welomgekende registratierechten, maar over de "verkooprechten". Verder werden ook de mogelijkheden voor vermindering in een nieuw jasje gestoken. Lees meer hieronder, en in de brochure opgesteld door onze beroepsfederatie CIB!
Foto brochure mede-eigendom
Nieuw ... Wonen in een appartement - Praktische gids voor mede-eigenaars
Omdat de hervormde wet op de mede-eigendom voor eigenaars niet altijd even makkelijk te begrijpen valt, goot CIB Vlaanderen de aangepaste wetgeving in een handige gids voor mede-eigenaars 'Wonen in een appartement'.
Foto artikel Nieuwsblad
Bezoektip - abdijmuseum Ten Duinen
Vanaf 22 juni tot 5 januari loopt de tentoonstelling "Bouwen voor de eeuwigheid". Bij een verblijf in Koksijde-Oostduinkerke zeker een bezoekje waard!
brochure lbelastingen tvl
Jouw logies en je belastingaangifte 2019
Hoe geef je je inkomsten correct aan bij de fiscus als je af en toe een kamer, een (vakantie)woning, … aan toeristen verhuurt? En wat met de nieuwe wet op het onbelast bijverdienen? De vernieuwde brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2019’ wijst jou de weg.
K-Pas
K-Pas voor tweede verblijvers in Koksijde
Ken je al de "K-Pas"? Met die pas kan elke eigenaar van een tweede verblijf in Koksijde genieten van tal van voordelen, en dit mits een luttele bijdrage van EUR 5,00! De pas is twee jaar geldig.
4 sterren
Nieuws uit onze dienst vakantieverhuur ... Inzetten op kwaliteit!
Met het nieuwe logiesdecreet is de procedure voor "erkenning" van de vakantiewoning, met mogelijkheid tot "sterrenclassificatie" administratief vereenvoudigd. Sinds enkele maanden werken wij hard om een deel van ons aanbod een sterrenclassificatie te geven!
Campagnebeeld
Vlaams Woninghuurdecreet van kracht sinds 1 januari 2019
Sinds begin dit jaar gelden er nieuwe (Vlaamse) regels omtrent woninghuur. Deze regels zijn enkel van toepassing voor nieuwe contracten die afgesloten worden vanaf 1 januari 2019. Lees hieronder meer info afkomstig van "Agentschap Wonen Vlaanderen". Ook ons kantoor staat u uiteraard graag te woord voor alle bijkomende inlichtingen en vragen.
Asbest
Asbestinventaris binnenkort verplicht bij verkoop
Wie binnenkort een woning verkoopt, zal na de zomer (2019) verplicht een asbestinventaris moeten laten opmaken voor de verkoop van elk huis dat vóór 2001 is gebouwd.
Rookmelder
Binnenkort rookmelders verplicht in elke woning!
Bij nieuwbouwwoningen, in geval van vakantieverhuur of jaarbasisverhuur waren rookmelders reeds een verplichting. Nu wordt deze reglementering uitgebreid naar elke woning in Vlaanderen.
foto mede-eigendom
Nieuwe wet op de mede-eigendom in mensentaal!
Op 01.01.2019 trad in ons land de nieuwe wet op de mede-eigendom in werking. Wetteksten zijn complex en moeilijk leesbaar. Dus hebben wij voor u elk artikel ontrafeld en de hervormde wetgeving verwerkt in 11 belangrijke items. Stuk voor stuk aanpassingen die voor u, als mede-eigenaar, van belang kunnen zijn. Must read!
Woningpas
Nieuw ... de Woningpas
Een woning (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren? Daar komt heel wat papierwerk bij kijken. Daarom lanceren het Vlaams Energieagentschap, het departement Omgeving, Wonen-Vlaanderen en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatchappij (OVAM) de woningpas. De woningpas is een digitaal paspoort dat nu een heleboel beschikbare informatie over uw huis bundelt en gratis ter beschikking stelt voor de eigenaar!
Foto
Nieuwe wet op de mede-eigendom
Geactualiseerde versie van de CIB POCKET "wet mede-eigendom" beschikbaar!