Nieuws uit onze dienst vakantieverhuur ... Inzetten op kwaliteit!

Nieuws uit onze dienst vakantieverhuur ... Inzetten op kwaliteit!

Met het nieuwe logiesdecreet is de procedure voor "erkenning" van de vakantiewoning, met mogelijkheid tot "sterrenclassificatie" administratief vereenvoudigd. Sinds enkele maanden werken wij hard om een deel van ons aanbod een sterrenclassificatie te geven!
Sinds 2018 beschikt ons volledig aanbod "vakantieverhuur" over het verplichte brandveiligheidsattest. Dit betekent dat alle installaties (gas / elektriciteit) gekeurd en in orde bevonden zijn. Verder zijn alle noodzakelijke voorzieningen inzake brandpreventie (rookmelders, brandblusser, evacuatieplan) aanwezig, en beschikken onze vakantiewoningen over twee geldige vluchtwegen.
Dit jaar wilden wij een stapje verder gaan op vlak van kwaliteit door diverse appartementen te laten erkennen met toekenning van een comfortclassificatie ("sterren"). Om deze erkenning te bekomen, dient er enerzijds een administratief dossier in orde gebracht te worden, en anderzijds komt er een logiesadviseur van Toerisme Vlaanderen ter plaatse om het comfort en de voorzieningen van de vakantiewoning te controleren. Intussen hebben we deze procedure verlopen voor bijna 20 vakantiewoningen. Dit vraag heel wat energie van onze medewerksters, maar gelukkig kunnen we rekenen op de enthousiaste steun van onze eigenaars. We zijn verheugd vast te stellen dat eigenaars positief reageren op ons initiatief, en gemotiveerd zijn om het kwaliteitspeil van hun vakantiewoning te verhogen! Via de hiernaast vermelde "linken" kunt u enkele van onze "erkende" vakantiewoningen ontdekken.