Jouw logies en je belastingaangifte 2019

Jouw logies en je belastingaangifte 2019

Hoe geef je je inkomsten correct aan bij de fiscus als je af en toe een kamer, een (vakantie)woning, … aan toeristen verhuurt? En wat met de nieuwe wet op het onbelast bijverdienen? De vernieuwde brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2019’ wijst jou de weg.
Meer en meer Vlamingen openen een kleine B&B of verhuren via online platformen af en toe een kamer, een (vakantie)woning, een weide… aan toeristen. Maar hoe moet je als kleinschalige uitbater die inkomsten correct aangeven bij de fiscus? En wat met de nieuwe wet op het onbelast bijverdienen? De vernieuwde brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2019’ zet je op weg.
Het nieuwe logiesdecreet creëert een gelijk en makkelijk te betreden speelveld voor logiesuitbaters. Wie geld verdient met het uitbaten van een logies, moet hiermee natuurlijk rekening houden in zijn aangifte voor de inkomstenbelastingen. Toerisme Vlaanderen riep de hulp in van drie specialisten om alle info over de aangifte van inkomsten uit occasionele toeristische verhuur te verzamelen.
'Jouw logies en je belastingaangifte 2019' is geschreven op maat van kleinschalige of occasionele uitbaters van toeristisch logies.
De brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2019’ is niet meer dan een degelijke leidraad. Toerisme Vlaanderen heeft geen enkele fiscale bevoegdheid. Met alle vragen over jouw concrete situatie moet je terecht bij de FOD Financiën of bij een belastingconsulent of boekhouder.
Je kan de brochure ‘Jouw logies en je belastingaangifte 2019’ gratis online bekijken en/of downloaden.